Bremseregler

Køb to-kreds bremser på nye påhængskøretøjer

Fra 2025 må nye traktorer ikke længere være udstyret med et hydraulisk en-kreds bremseudtag, som vi har kendt det i årtier.

Når du køber nye vogne og bugserede redskaber (påhængskøretøjer), bør du få 2-kreds bremsesystem med i handelen med det samme. Hermed vil du være sikret til at imødegå de regler, der i EU træder endeligt i kraft fra 2025.

Bestående traktorer og påhængskøretøjer vil fortsat lovligt kunne benyttes efter 2025, også med 1-kreds bremsesystemer, men nye traktorer må ikke sælges med 1-kreds systemer efter 2025. Disse traktorer vil ikke kunne benyttes sammen med bestående påhængskøretøjer med 1-kredsbremsesystemer. Så for at tilpasse køb af påhængskøretøjer til kravene på traktorer efter 2025, er det en god idé at købe disse med 2-kreds bremsesystem.

Husk også, at mindst 50 % af vogntogets samlede vægt skal hvile på bremsende hjul. Derudover skal man være opmærksom på, hvad der er tilladt i forhold til traktorens typegodkendelse. Her er det angivet et begreb der hedder ”unbreaked towable mass”, som betyder, hvor meget traktoren last traktoren må trække, som ikke har egne bremser. Se figur herunder.

Se yderligere information om de nye bremseregler på www.landtrafik.dk, eller ring til BYGGERI & TEKNIK I/S.

Bremseregler

Kurt Mortensen

KURT S. MORTENSEN

Energi og teknikrådgiver, Energirådgivning, Energieftersyn, Maskiner, Indengårdsteknik kvæg, Logistik

Mobil: 40 24 30 81
Emailksm@byggeri-teknik.dk

    Kontakt Os